19 mai, 2005

Isbilen: Irriterende støy

Hjem-ISTerningkast 1Er det bare meg, eller er det litt irriterende når isbilen spiller sine ulovlig høye trudelutter midt i middagshvilen? En slik alarm vil trolig være nok for et ganske stort kvartal, men isbil-sjåførene synes låten er tøff og spiller mer enn gjerne ekstranummer for alle adresser. Jeg er riktignok ikke av de som går bananas pga dette, men synes det bør diskuteres. Noen har alt foreslått en folkeaksjon.

Et klarere regelverk og/eller håndheving av reglene vil allikevel tvinge seg frem om nå også fiskebilen, rørleggeren, videoforhandleren og apotekene inntar gatene. Det kunne for så vidt blitt et festlig skue, men neppe særlig godt for ørene. Sistnevnte strategi anbefales herved som en måte å påvirke regelverket på, og dermed konkurransesituasjonen, for isbilenes konkurrenter.

At barna setter pris på isbilen bør ikke avgjøre saken, de setter jo pris på så mye! Eller hvordan tror du de ville reagere om McDonald's kom tutende opp i gata? Folkene hos Hjem-is og Den Norske Isbilen -og hva de nå heter- har utvilsomt skapt et behov de fyller til manges glede, men trenger å utvikle metodene slik at de ikke skaper misnøye samtidig. Jeg er sikker på at det er mulig i dagens hi-tech hverdag. Om det var en selvvalgt SMS som fortalte meg at isbilen stod utenfor, kunne det til og med hende jeg kom ut og kjøpte en is!

13 kommentarer:

androida sa...

Ikke bare er isbilen irriterende, den får også foreldre til ty til løgn.
Noen forteller sine barn at det er en bil som selger mat, andre har forklart dem at bilen kun plinger når den er tom for is, og så finnes det de barn som tror at det er kirken som ringer i det fjerne.

Anonym sa...

Jeg måtte jage en av disse isbilene for noen dager siden. Har sett meg lei på at de kommer kjørende inn i gården i 40-50 km/t så støvføyka står, ikke bare skitner dette til hus, men det kan også være litt dumt om isbilen skulle meie ned et barn. Tviler på at en gratis eske med Lollipop hadde overbevist foreldrene om å ikke fortelle det til noen.
Jeg tok selvsagt dette opp med isbilmannen på en høflig måte, og sa at han kunne stille seg på nedsiden av vårt lille boligfelt, og ba ham også om å begrense plingingen. (han ringer i den bjella så man skulle tro han var forhenværende klokker i Nidarosdomen..) Han tok dette ille opp, og sa "Ja da blir det ikke noe mer is her i gården!" hvorpå han spant avgårde med kjerra si.. Jeg syntes man skal reagere litt annerledes på en høflig henvendelse. Men men.. Han komme rikke tilbake, så for meg er det greit.

Anonym sa...

Siden det var et boligfelt så var det kanskje flere enn deg som kunne tenkt seg et ord i saken. Takk skal du faen meg ha for at du er en slik nobel overbeskyttende dugnadshelt. Særeste jeg har hørt på lenge. Også klager du på klokkesangen hos isbilen. Haha, patetisk!

kunde1 sa...

Det er godt jeg ikke er alene om mine synspunkter. Gode kommentarer folkens :)

Send meg gjerne en mail (handletur@gmail.com) dersom dere har mer å meddele allmenheten. Gjerne hele artikler.

Anonym sa...

Nå er jeg lut lei denne lompende isbilen! Ikke nok med det at den kjørte ned ungen min på 24 år, solgte den meg en glodvarm lollipop!

Anonym sa...

Isbilen må stoppes!!! Den vekker babyen min når den sover HVER GANG!!! Lyden er kjempehøy. Hvorfor er dette tillatt??? Det er jo helt galt.

Anonym sa...

3. mai 2008. Første solskinnslørdagen med mulighet for grilling i hagen. Grillen er rengjort, alt er klart. Legger maten på grillen og samler familie og gjester til grillmiddag i hagen. Ikke før har vi satt oss begynner isbilen å spille. Sirkler rundt nabolaget, gjennomkjøring forbudt gjør ingenting. Ovenfor, nedenfor, ved siden av; holdt ut i en time så pakket vi bare sammen. Ryddet vekk og gikk inn. Den var vist ferdig samtidig med oss for vi hørte den ikke mer. Terrorisert vekk fra egen hage! Er dette lovlig?

Anonym sa...

Elsker iskremmen av Hjem-IS, og synes det er veldig hyggelig at det kommer i nabolaget. Sjåføren er veldig hyggelig og høflig.

Må si jeg blir provosert av de som klager og sutrer om alt mulig.

For vår iskrem elskende familie er den blåe isbilen hyggelig avbrekk i hverdagen.

Sindre sa...

F*** you... Dere klager sykt over isbilen. Isbilen er her for å kunne glede barn over hele landet. Dere som syntes isbilen er irriterende kan bare stikke til h******. F*** ta dere. Jeg driter i om isbilen vekker babyene deres eller om den plager dere mitt i middagstiden... ISBILEN ER HER FOR Å GLEDE ALLE!

Petter sa...

Jeg er mildest talt sjokkert. Isbilen får foreldre til å lyve? For noe sprøyt! Hvis foreldre må fraskrive seg ansvar slik, så skulle de ikke hatt barn.

Fy skam for alle dere som klager over middagslur, etc. Det er som å lese de mest fascistiske utsagn, og ingen må komme og forstyrre deres skjønnhetssøvn - for dere er de eneste som betyr noe i verden????

Gå og legg dere - 6 fot under torva. Slikt går det ikke an å mene. Dere er jo rett og slett syke i hodet.

50 km/t gjennom boligfelt - ja der har du noe å klage på, men det gjør man rett til firmaet, og ikke i en nettblogg det det i utgangspunktet bare er innsnerpede krotinger som skriver sine forsurende ord.

Skulle gjerne møtt dere personlig, og forklart tindrende klart hvilke småligheter dere er. FY SKAM!

Vær ærlige med dere selv og barna rundt dere, det gagner både dere og miljøet.

Hilsen Sjokkert

Anonym sa...

Det er kjempkuult med isbilen. en fin måte å få varene rett hjem i fryseren, takket være isbilen for det. Skulle bare ønske de også hadde større vareutvalg slik at jeg slapp å gå i butikken. For sikkerhetens skyld skulle jeg for barnas del ønske de hadde en rygge-kamera, slik at de kunne se hva som skjedde bak bilen i boligfeltene. Har observert mang farlige situasjoner (NESTEN ULYKKER) da sjaføren ikke kan se barna som henger bak bilen under forflytning i boligområdet.
Bekrymret mor !!!!

Anonym sa...

Isbilen må forbys grunnet støyforurensing!
Den gir lett hørselskade!

Anonym sa...

Om isen som isbilen har er så bra hvorfor ikke la den heller få plass i butikkenes frysedisker?

Jeg som mange andre er plaget av støyen som isbilen etterlater seg og ser helst at noen innen politikk og styresett tar tak i dette of ganske enkelt forbyr denne type støy på linje med annen støy i bebygde strøk. Vi trenger da virkerlig ikke isbil, fiskbil, potetgullbil, kjeksbil, osv. osv. Eller gjør vi det? Jeg stemmer i mot og heller innhenter mine varer på butikken - og istedet nyter stillheten uten isbilen osv.

Vi har hytte ved Storvatnet i Leksvik og godt og vel 2km unna fastlandet. Når vi her også blir plaget med støyen fra isbilen, så er det et signal om at noe er galt decibel eller ikke...

Nå er det opp til dere politikere å ta fatt i dette slik at vi kan stemme på de av dere som går imot slikt søppel.