09 juli, 2005

Brafilm: Signatur takk!

Terningkast 6Jeg hadde tenkt å skrive en rosende artikkel om Brafilm pga at dette ganske enkelt er en veldig god og velfungerende tjeneste. Gode priser, gode nettsider og raske leveranser med smart emballasje-opplegg. Det var bare det at jeg til tross for alt dette opplevde at vi ikke fikk sett så mange filmer i måneden allikevel, og derfor ville avbestille abonnementet uten at jeg var misfornøyd på noen måte.

Det var da terningkastet gikk fra seks til tre. For kan noen gi meg en god grunn til at Brafilm ikke kunne akseptere en oppsigelse pr mail, men måtte ha en "gammeldags" signatur i tillegg? Da jeg tegnet abonnementet var en elektronisk innmelding mer enn nok for dem. Det får meg til å tro at Brafilm ganske enkelt ønsker å gjøre prosessen med en utmelding litt mer tungvint for å få folk til å droppe det. Er det god kundeservice? Jeg synes ikke det!

Oppdatering | 14 november, 2006:

Jeg vet i grunnen ikke helt når dette fant sted, men det kan virke som om Brafilm har valgt å gjøre prosessen med utmelding mye enklere, og da vipper også mitt syn på dem tilbake til utgangspunktet som var "storfornøyd"!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det morsomme er at du akkurat nå reklamerer for brafilm i annonsene dine. perfekt.

kunde1 sa...

Ja, det måtte jo komme :) Se tidligere kommentar

Andreas sa...

Det står jo i reglene for abonnementet da, så det burde vel ikke komme som noen bombe om du har lest dem..

«Oppsigelse av medlemskap skal skje skriftlig og undertegnes av medlemmene.»

kunde1 sa...

Joda, du har selvsagt rett i at de har sagt at det skal være slik!

Mitt poeng er imidlertid at jeg ikke skjønner behovet for dette. Det er nesten ikke grenser for hvor mye jeg kan foreta meg på nett i dag uten å ta frem kulepenn og papir. I de fleste tilfeller er det kun snakk om å krysse av for at man aksepterer en haug med betingelser og/eller klikke på en link i en mail, så har man en avtale. Hvorfor ikke la det være like enkelt ved opphør? Hvorfor er det viktig for Brafilm å få min signatur når jeg skal forlate dem og ikke når jeg vil bli abonnent?

Tor Andre sa...

Er enig at dette virker som en måte å heve terskelen for utmeldelse på. I tillegg til å bestille abonnement på nettet, kan man også oppgradere og nedgradere pakken sin.

Men ellers må jeg si at Bra Film passer min filmnysjerrighet og -forbruk veldig bra.

Anonym sa...

Jeg ble forbannet og lurer på lovligheten. Har klaget til Datatilsynet og avventer svar.

Anonym sa...

Hei, har vært ute for det samme i en diskusjon med Eric hos Brafilm.no og når jeg kom til det same argumentet som deg, stopper all videre kommunikasjon. Så det er klart at brafilm.no får et lavt terningkast.

Brafilm sa...

Jeg er enig i at det godt kan gjøres enklere å si opp - hvorfor gjøre det vanskeligere for kunden liksom? Folk blir bare irritert ...