28 april, 2005

Ledige jobber på IKEA

IKEATerningkast 1Som det fremgår av en tidligere artikkel om Aetat, kikker jeg av og til på hva som rører seg på stillingsmarkedet. På IKEA har de valgt en løsning som siler ut søkere med dårlig tålmodighet.

Der fnyser de av uttrykket "det enkle er ofte det beste". Hvorfor skal alt være så enkelt? Men fatt mot, mine jobbsøkende venner. Slik gjøres det:

 1. Velg linken "jobber på IKEA".
  Bra start, men tro ikke at det bare er å vente på en liste over ledige jobber!
 2. Velg så linken "Søk på ledige stillinger".
  Enda en gang. Ja, vel.
 3. Les gjennom "IKEAs retningslinjer for personvern ved jobbsøking på internett" og trykk OK.
  Dette er bare 1229 ord, så det er fort gjort. Det slår meg imidlertid at man kanskje kunne vente med å flashe jussen til man faktisk velger å søke!
 4. Velg linken "Søk etter ledige jobber".
  Deja vu.
 5. Velg ønsket arbeidsområde og -sted og trykk SØK.
  Og vips - så komplisert kan det gjøres. Vise alle jobben direkte og gi mulighet til filtrering etterpå? Nei, det blir for enkelt.

2 kommentarer:

Gastronauten sa...

Kan det være at dette er en del av filtreringen av søknader til IKEA ? De som ikke klarer å komme seg til siden med ledige jobber, ønsker de vel heller ikke at skal søke ? Jeg bare lurer...

kunde1 sa...

Ikke umulig at du har rett i det, men det hadde vel vært mer elegant å la filtreringen skje på tradisjonelt vis, som å kreve fullført ungdomsskole fra søkerne, eller simpelthen trashe søknader hvor IKEA er skrevet feil.