17 april, 2005

ICA: Pose?

handleposeTerningkast 1Det er tre ting som irriterer meg med dagligvarens handleposer. Det ene er tykkelsen, det andre er prispolitikken og det tredje er hvor du finner dem.

I dag har jeg vært på ICA, og der er posene blitt så tynne at jeg må slikke fingertuppene slik jeg gjør når jeg blar i aviser og gni posene sammen som om jeg varmet hendene, for i det hele tatt å finne åpningen. Og alt dette mens jeg svett prøver å komme meg unna irriterte blikk fra andre som vil ha min plass i enden av samlebåndet. Så kan man jo bare gjette seg til hvilken mangel på bærekraft disse resirkulerte molekylene har. Bare et mirakel gjorde at jeg fikk alle øl-flaskene helberget ut i bilen og inn i kjøleskapet før posen revnet og dermed unnslapp sjebnen som søppelpose.

Så var det prisen da. For penger koster de, det er vi blitt vant til. Eller? De fleste har sikkert lagt merke til at hvis man glemmer å legge poser på båndet før man betaler, så er posene plutselig blitt gratis! Eller når opplevde du sist at kassereren sa "det blir 2 kroner ekstra"? Nei, da sier de at det er greit. Og det er det noen grådige gamle damer som har fått med seg, må du tro. "Nei huff, jeg glemte visst å ta med poser". Koster posene penger eller er de gratis?

Til slutt er det hvor du finner dem. For hvis du ved en feiltakelse kommer frem til kassereren og sier at du skal ha 3 poser, så kan du banne på at vedkommende blåser en tyggegummiboble mens han eller hun momler surt at i akkurat denne butikken så ligger de foran kassen slik at du blir nødt til å bukke og skrape og be hele køen om å rygge slik at du slipper å bære varene hjem i armene. Hva med én standard? I USA har noen pakket varene i poser for deg (og kjørt frem bilen din) før du rekker å finne frem bankkortet..

4 kommentarer:

børge sa...

Vel, det er jo mulig å ta meg seg poser hjemmefra da. Etter å ha handlet en del ganger pleier man å ha en del liggende. Eller hvis alle posene du har er så tynne så kan du skaffe deg et handlenett eller to. Så slipper du irritasjonen, og sparer miljøet samtidig. (Når du har gått tom for søppelposer kan du kjøpe det på rull i butikken, mye billigere enn å kjøpe poser i kassa)

Ellers virker dette som en interesant blogg! Kommer til å følge med litt her framover! :)

kunde1 sa...

Gode innspill dette, men jeg er redd for at medbrakte poser og handlenett kan være litt ødeleggende for imaget!

børge sa...

ja, huff, dette imaget er jo viktig, det glemte jeg nok rent...

Anonym sa...

I USA tjener disse folkene som pakker i poser for deg rundt 40 kroner timen. I tillegg er det ofte folk over 70 som har for dårlig pensjon som står for jobben.

Ser for meg Rema og ICA full av underbetalte bestemødre som pakker posene dine...